linksBuiten

logo

bobcat-7-793891

Over de Rode Lynxbla blabla bla

Gepubliceerd op 18/06/2014.

De Rode Lynx is een activist geboren, getogen en woonachtig in het om zijn prachtige architectuur befaamde Pyongyang.*

Bijna 10 jaar ben ik lid geweest van de Internationale Socialisten, een organisatie die ik nog steeds van harte steun. Aldaar heb ik van alles gedaan, van posters plakken, mobiliseren en kranten verkopen tot in de redactie van De Socialist zitten en zitting hebben in het Afdelingscomité van Amsterdam, tot protesten en campagnes organiseren. De ideeën die de basis vormen van de varia groepen van de International Socialist Tendency onderschrijf ik volledig, waarbij dan meteen wel gezegd moet worden dat er geen jaar voorbij is gegaan tijdens mijn IS-lidmaatschap dat er niet flinke confrontaties tussen mij en het Centraal Comité van de IS plaatsvonden.

Inmiddels ben ik enige tijd student af, wat ook het einde betekende aan het relatief zorgeloze activisme. Niet langer kan een snel oplopende studieschuld mijn activiteiten financieren. Aangezien pogingen mislukt zijn om schoonmaker, fabriekswerker of iets dergelijks laaggeschoolds te worden ben ik mij maar gaan ontwikkelen als webdeveloper en heb ik een eigen bedrijf. Het grootste deel van mijn tijd besteed ik dientengevolge achter een pc’tje ergens in Pyongyang.

Dit blog is ontstaan in 2012 met name omdat ik vind dat de IS teveel de middelmaat zoekt in hun publicaties en het rauwe, revolutionaire gevoel ontbreekt, te weinig spreekt direct naar de mensen die ze willen organiseren, haast ieder gebruik van humor mist en wat weinig ontwikkeling laat zien in de ideeën. Dit blog is echter geenszins bedoeld als vervanging of concurrent van regelmatige publicaties als De Socialist, dat zou ook onmogelijk zijn. Een klein blog van een individu kan ook onmogelijk opwegen tegen een als collectief werkende redactie waarbij stukken door meerdere mensen worden aangescherpt, een redactie die bovendien kan buigen op een uitgebreid netwerk van activisten en connecties.

Op dit blog doe ik zo nu en dan verslag van acties, probeer ik revolutionaire tradities kritisch te bekijken en of te verrijken en zak ik regelmatig door het ijs met een stuk van bedenkelijk niveau.

 

*Amsterdam Noord


Scroll voor meer tags of klik hier om alle te zien

rechtsBalkHeel